SAM BROKKEN
 
bestel-tickets-online.png

TWEEDAAGS FORUM 2023 – HET PAD NAAR DE TOEKOMST

De opbrengsten van deze events gaan integraal naar de werking en opstart van Humani Well, de verderzetting van het holistische en integratieve platform waaraan Sam, Roos en collega’s al anderhalf jaar hebben gewerkt. Humani Well biedt u via onafhankelijke wetenschappelijke analyses, op mensenmaat, de kans om zelf een visie te ontwikkelen over uw toekomst.  Deze informatie zal u aangeboden worden door middel van artikels, podcasts, videocasts, masterclasses, lezingen en nog veel meer!  De lancering is voorzien zomer 2023.

 

 

Sessie 1: Zaventem

 

theater002.jpg

 

DRS. SAM LEENDERT BROKKEN

rsz_1sam9.jpg

24-UUR ANALYSE VAN UW GEZONDHEID

Onderzoek toont al decennia aan dat gezondheid voor 90% wordt bepaald door omgevingsfactoren, de zogenaamde sociale determinanten van het leven.

Sam neemt u, op onavolgbare wijze en met een vleugje humor, mee op reis door 24-uur van uw bestaan op deze aardkluit.

Van bij het ontwaken tot u alweer wakker wordt na een nachtje slapen.
Wat heeft er invloed op ons fysieke en mentale systeem?
Welke factoren uit het dagelijks leven zijn positief of negatief?
En hoe kan iets positiefs toch negatief uitdraaien zonder dat we het beseffen?
Aspecten als voeding, beweging, slaappatroon, werkomstandigheden, kinderen, straling, circadiaans ritme,….het komt allemaal aan bod.
Ga mee op ontdekkingstocht doorheen een dag uit jouw leven. Leer bewuster en breder te kijken naar jouw eigen patronen en deze van het gezin. Sam bezorgt jullie een kritische leidraad waarmee je onmiddellijk de negatieve invloeden in het gezinsleven kan herkennen.

Sam is voormalig Onderzoekshoofd Gezondheidswetenschappen en Lector aan twee belgische hogescholen. Als eerste ter wereld stelde hij het concept voor van ‘Gerichte Bescherming’ (Omgekeerde Lockdown, Aug 2020) als alternatief voor de zware maatregelen tijdens de pandemie, een aanpak die achteraf werd bevestigd als een beter alternatief. Zijn kritische stem leidde tot zijn ontslag aan beide instituten. Hij specialiseerde zich in musculoskeletale aandoeningen, virale transmissies, sociale omgevingsfactoren van de gezondheid en de inefficiëntie van het biomedische model. Sam is tevens de grondlegger van Humaniwell’s missie, visie en concept.

 

 

MARLIES DEKKERS

Marlies Dekkers


MAINSTREAM MEDIA vs ALTERNATIEVE MEDIA: WAT BRENGT DE TOEKOMST?

Vanuit haar eigen achtergrond, ervaring en beleving praat Marlies over haar kijk op de media van toen en nu.

Heeft de mainstream media nog toekomst?
Is hun gebrek aan objectiviteit iets nieuws?
Wat kenmerkt alternatieve media en waar liggen daar de valkuilen?
Marlies brengt haar eigen visie en verhaal naar voor om mensen aan te zetten het aanbod kritisch te evaluaren. Ze staat erop mee te geven dat ze zich geen ‘experte’ voelt in deze materie. Weliswaar hebben 30 jaar in de schijnwerpers haar bijgebracht hoe media in staat zijn te maken, te kraken en te beïnvloeden. Laat u meenemen in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

In 1993 lanceerde ontwerpster Marlies Dekkers haar eerste lingerie-collectie onder de naam ‘Undressed’, algauw lag de modewereld aan haar voeten. Wereldsterren als Rihanna, Britney Spears en Nelly Furtado werden vaste klant. Haar ontwerpen brachten een hoop awards in de kast en wereldwijde persaandacht. Sinds meer dan 30 jaar vertoeft Marlies in het oog van de camera, de mainstream media is haar dus niet onbekend. Ze leerde de ins- en outs van dit medium kennen maar ook de valkuilen. Vanuit deze ervaring merkte Marlies hoe de media tijdens de afgelopen crisisperiode een nogal eenduidig narratief brachten. Op haar manier wou ze ook helpen om de andere zijde van de medaille een forum te bieden. Dat deed ze door presentaties op te nemen in het online programma ‘De Nieuwe Wereld’ in Nederland.

 

 

PROF. DR. LIEVEN ANNEMANS

3.jpg

WELBEVINDEN IN EEN DOLDRAAIENDE MAATSCHAPPIJ

Lieven brengt een korte schets van de ‘staat van het geluk’ in ons land voor en tijdens de COVID-19 pandemie, de rol en de kracht van ‘peace of mind’ de nood aan psychologische basisbehoeften: behoefte aan autonomie; aan betrokkenheid (warme vriendelijke relaties) en aan competentie (zich bekwaam voelen in wat men doet).

In zijn boek ‘Geluk vinden zonder het te zoeken’ en in deze lezing geeft Lieven Annemans tips en adviezen om ons gezamenlijk welbevinden op te krikken. 

Lieven is Hoogleraar Gezondheidseconomie aan de faculteit Geneeskunde van de UGent. Hij specialiseerde zich in de farmaco-economie, welzijn, onderzoek naar geluk-en welbevinden en was laureaat van van de Francqui-leerstoel in 2013. Tussendoor was hij nog 8 jaar lang voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad. Lieven is binnen Humaniwell actief als adviseur van de denktank. Niemand is beter geplaatst om de brug te slaan tussen mens, maatschappij, welzijn en gezondheid.

 

 

DR. ISABELLE PAPADOPOULOS

2.jpg

KLIMAATVERANDERING OF KLIMAATCRISIS: FEIT OF FICTIE?

Taal kan een grote rol spelen in hoe wij en anderen de wereld zien. Woorden en zinnen kunnen ons onbewust beïnvloeden. Dus, what's in a name? Meer dan je denkt. De communicatie over klimaatverandering roept uiteenlopende reacties en emoties op, van overtuigd activisme tot ongeloof, van woede tot hoop. Als je kritisch en onderzoekend bent, is het een hele klus om het moeras van informatie te ontwarren.

Wat zegt het onderzoek en hoe wordt het geïnterpreteerd?
Kloppen de klimaatmodellen en stevenen we af op een catastrofe?
Is er een wetenschappelijke consensus of niet? Dit zijn enkele van de vragen die we tijdens de lezing zullen behandelen.

Na haar opleiding tot biologe aan de UGent trok Isabelle naar Zuid-Afrika om te doctoreren in de Zoölogie. Ze bestudeerde doorheen haar wetenschappelijke carrière de ecologie en de habitat van vispopulaties. Als lector zoölogie was ze verbonden aan de Universiteit van Port Elisabeth, als post-doctoraal onderzoeker aan de vakgroep Moleculaire Ecologie binnen het departement Botanische Wetenschappen aan de Rhodes Universiteit. Niemand beter om de deeldomeinen van ons ecosysteem grondig onder de loep te nemen, een taak die ze ook opneemt als onderzoekster van Humani Well.

 

 

MARY-ROOS NIJS

Ontwerp zonder titel (3).jpg

WELZIJN, WEL-DENKEN, WEL-VOELEN 

Tijdens deze boeiende en interactieve workshop laat ze jou aan de hand van leuke experimenten aan den lijve en instant ervaren hoe wij ons welzijn en onze veerkracht letterlijk kunnen ondermijnen of juist een boost kan geven. Hierdoor krijg je voor eens en voor altijd het bewijs dat onze levenskwaliteit, welzijn én geluk mede bepaald wordt door de kwaliteit van de scenario’s in ons hoofd. 

Met interactieve en luchtige oefeningen toont ze aan dat een subtiele mind-shift ‘onmiddellijk’ positieve resultaten kan genereren in het leven. Welzijn, succes en veerkracht zijn dus niet 'enkel' afhankelijk van externe factoren maar kunnen simpelweg aangeboord worden in de dieptes van je geest. De geleerde tools kan je onmiddellijk en heel eenvoudig toepassen in het dagelijks leven, zowel op de werkvloer als thuis. 

Mary-Roos Nijs is een optimitische ondernemer, trainer en coach met een hart voor mensen. Ze is gedreven om performantie én geluk van particulieren, maar ook teams en KMO’s te verhogen. Ze laat mensen diepzielduiken om datgene wat optimale performantie én het geluk in de weg staat op te speuren, los te laten en te transformeren.

Ze promoot ‘Conscious Leadership’ en ‘Love Based Management’ en traint mensen tot trainer én coach in de methodiek van Louise Hay, een krachtige methode geworteld in de positieve psychologie en oude universele wijsheden.

Verder is Mary-Roos nauw betrokken bij Humani Well waar ze de spil vormt tussen het platform en de buitenwereld.

 

Sessie 2: Genk

 

download.jpg

 

DRS. SAM LEENDERT BROKKEN

Sam14-GRT.jpg

BREIN-DARM CONNECTIE: EEN TWEEVAKSBAAN NAAR OPTIMALE GEZONDHEID

De laatste jaren werd er veel onderzoek verricht naar de connectie tussen de ingewanden en ons brein.  Er wordt veel over gesproken en binnen complementaire therapieën is er veel aandacht voor.  Sam neemt je mee door de wondere wereld van organen, zenuwen en het brein.  Maar wat zijn nu net de gevolgen van slechtwerkende darmen op het brein?  En hoe kan het dat jouw mentale toestand kan leiden tot chronische darmklachten?  Naast de werking, de invloeden en de mogelijk ziektebeelden die hieruit kunnen ontstaan zal er ook ingegaan worden op supplementen als prebiotica, probiotica, postbiotica en synbiotica.  Zijn ze wel zo zinvol als wordt beweerd of schuilen ook hier valkuilen?  Je zal de lezing verlaten met praktisch tips en handvaten om jouw eigen brein-darmwerking te optimaliseren en zo bij te dragen aan een lang en gezond leven!

 

 

 

PROF. DR. BOB DE WIT

Ontwerp zonder titel (1).jpg

SOCIETY 4.0: DE WEG NAAR DE TOEKOMST

De samenleving is in transitie van een industriële samenleving (Society 3.0) naar een samenleving waarin industriële massaproductie niet meer de belangrijkste economische activiteit is. Het is de vierde keer dat we in transitie naar een andere samenleving verkeren: van een agrarisch tijdperk (Society 1.0) naar een handelstijdperk (Society 2.0), naar het industriële tijdperk (Society 3.0), en dan nu naar een samenleving waarin een groot aantal technologieën alle fundamenten van de samenleving zullen doen veranderen (Society 4.0). Een belangrijk jaartal is 2030, waarin kunstmatige intelligentie de mens voorbijgaat en er intelligente robots (Humanoids) en geüpgrade mensen (Cyborgs) zullen zijn. Bob deelt zijn visie op de toekomstige samenleving in Society 4.0, de verdere ontwikkeling van de mens (Mens 4.0) om met de kunstmatige levensvormen om te kunnen gaan, en het grote en toenemende belang van regio’s (Regio 4.0). Bob streeft met de Coöperatie Society 4.0 een samenleving na waarin mensen centraal staan en niet de belangen van grote ondernemingen en ondemocratische ngo’s (non-gouvernmentele organisaties).

Prof. Bob de Wit is als professor Strategisch Leiderschap verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Zijn research richt zich op de transformatie van bedrijven, sectoren en samenlevingen als gevolg digitale technologieën, biotechnologie en duurzame energieoplossingen.  Hij publiceerde vele boeken en artikelen, waaronder zijn boeken ‘Society 4.0’ (VMN, 2021) en ‘Democratie 4.0’ (VMN, 2023) die u ter plaatse zal kunnen aanschaffen.

 

 

DRS. LAURENS BUIJS

Laurens Buijs.png

GENDER EN DE AANVAL VAN WOKE OP DE KERN VAN DE MENS  


De woke-beweging is aan een grote opmars bezig. Seksualiteit en gender spelen een belangrijke rol in de woke-ideologie. Volgens het woke gedachtengoed zijn seksualiteit en gender volledig maakbaar. Er is geen natuurlijke of spirituele kant meer van het bestaan. Dit gedachtengoed verspreidt zich snel door de wereld, en is inmiddels ook door aan het dringen op basisscholen en middelbare scholen. Hoe kunnen we deze ontwikkelingen verklaren? Hoe hangen ze samen met de agenda van globale machthebbers? En welke rol spelen de universiteiten om radicale pseudowetenschappelijke ideologie toch wetenschappelijke legitimiteit te geven? Dit en meer komt aan bod in de lezing van Laurens Buijs, genderwetenschapper en klokkenluider van woke-extremisme aan de Universiteit van Amsterdam. 

Laurens Buijs is sociaalwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in genderwetenschap en techniekfilosofie. Hij sprak zich in een opiniestuk in de universiteitskrant in januari kritisch uit over de steeds radicalere woke-cultuur aan de UvA, en over de extremistische tendensen van de transbeweging. Als reactie daarop eisten zowel studenten als collega’s zijn ontslag. Hij is erkend als klokkenluider en vecht momenteel voor zijn baan en voor de academische vrijheid. 

 

 

JOACHIM VAN WING

Joachim Van Wing.jpg

DE STAAT VAN ONZE ECONOMIE: OVER ENERGIE, GRONDSTOFFEN EN MONETARISME

Een overzicht van waar we met z'n allen zijn aanbeland. Zowel als beschaving, als natiestaat binnen de EU en als burger. De wereldwijde grondstoffenmarkt, de energiebevoorrading, het geldsysteem en de economie die ons straatbeeld vormt staan op het punt ingrijpend te veranderen. Trekken we de historische tijdslijn door en hebben we oog voor economische schokken die zich aankondigen, dan krijgen we een iets duidelijker beeld over wat de nabije toekomst inhoudt.

Joachim bestudeert sedert 20 jaar de energiemarkt en meer bepaald de petroleummarkt. In zijn lezingen bespreekt hij de manier waarop petroleum de voorbij 100 jaar onze economische activiteit en vooruitgang hebben bepaald en hoe onze beschaving ook de komende decennia nog geënt zal blijven op ons vermogen om fossiele bronnen te ontginnen en om te zetten naar economische activiteit. Wekelijks publiceert Joachim Van Wing over dit thema op zijn substack-pagina. Joachim Van Wing is bedrijfleider en zaakvoeder van een bedrijf in de kunststoffenindustrie.

 

MARY-ROOS NIJS

6.jpg

CTRL-ALT-DEL.... DOORBREEK OUDE PATRONEN

 

Het continu evoluerende maatschappelijk leven is veeleisend en uitdagend. Veerkrachtige mensen zijn onmisbaar om onze samenleving dynamisch en positief te beïnvloeden. 
Wij zijn van mening dat een krachtige mindset en leven vanuit een staat van ‘zijn’ ons in staat stelt om de veranderende context en deze woelige tijden het hoofd te blijven bieden…
De intensiteit van jouw persoonlijke ervaring tijdens deze woelige tijden, hangt af van je vermogen om los te laten. Laat een beetje los, en er vindt een klein beetje transformatie plaats. Laat veel los, en er vindt veel transformatie plaats.

Je ervaring heeft alles te maken met de mate van je overgave aan ‘dat wat is’. Paradoxaal genoeg, geeft dit net de kracht, inzichten en ruimte om veranderingen ten goede door te voeren want een mind gefocust op de woelige context zal nooit de oplossing kunnen ontdekken of doorvoeren richting een hoopvol nieuw begin. Een inspirerende workshop boordevol prikkelende eyeopeners gekruid met praktische oefeningen. 


Mary-Roos Nijs is een optimitische ondernemer, trainer en coach met een hart voor mensen. Ze is gedreven om performantie én geluk van particulieren, maar ook teams en KMO’s te verhogen. Ze laat mensen diepzielduiken om datgene wat optimale performantie én het geluk in de weg staat op te speuren, los te laten en te transformeren.

Ze promoot ‘Conscious Leadership’ en ‘Love Based Management’ en traint mensen tot trainer én coach in de methodiek van Louise Hay, een krachtige methode geworteld in de positieve psychologie en oude universele wijsheden.

Verder is Mary-Roos nauw betrokken bij Humani Well waar ze de spil vormt tussen het platform en de buitenwereld.

 

DR. ISABELLE PAPADOPOULOS

2.jpg

ZUIVER OP DE GRAAT: VOEDING, ECOLOGIE, EIGEN TEELT EN INDUSTRIE

Het klimaat krijgt veel aandacht.  Wat minder aandacht geniet zijn de ecologische veranderingen die een invloed hebben op onze voedselketen.  Hormoonverstoorders, zware metalen en toxische stoffen hebben een impact op de ganse wereldbevolking.  In een wereld volop in transformatie is het belangrijk opnieuw naar de basis te gaan.  Zelf in jouw onderhoud voorzien of lokaal aankopen bij een lokale teler of kweker.  Dan is het wel goed te weten waar je aan toe bent.  Deze lezing brengt u verrijkende achtergronden, net als een goede bodem.

Na haar opleiding tot biologe aan de UGent trok Isabelle naar Zuid-Afrika om te doctoreren in de Zoölogie. Ze bestudeerde doorheen haar wetenschappelijke carrière de ecologie en de habitat van vispopulaties. Als lector zoölogie was ze verbonden aan de Universiteit van Port Elisabeth, als post-doctoraal onderzoeker aan de vakgroep Moleculaire Ecologie binnen het departement Botanische Wetenschappen aan de Rhodes Universiteit. Niemand beter om de deeldomeinen van ons ecosysteem grondig onder de loep te nemen, een taak die ze ook opneemt als onderzoekster bij Humani Well.