SAM BROKKEN
 
SAM13-GRT-min.jpg

Wie is Sam Brokken?

Sam Brokken (46), Lector en (ex)-onderzoekshoofd 'Gezondheidswetenschappen' aan de PXL Hogeschool te Hasselt, werd ontslagen eind maart 2021. Brokken's kritiek en zijn vraag naar het open debat en koersverandering omtrent de aanpak van de coronacrisis werd niet gesmaakt! De zo vaak geroemde en 'nodige' academische vrijheid van lectoren en professoren ging hiermee plotsklaps op de schop!

Sam Brokken pleitte voor 'gerichte bescherming' via zijn open brief, "Omgekeerde Lockdown, gestoeld op wetenschappelijk bewijs en het voortschrijdend inzicht! Hij was hiermee de eerste persoon die deze strategie voorstelde.  Drie maanden later verscheen de Great Barrington Declaration, een open brief geschreven door drie wereldvermaarde experten van Harvard, Stanford en Oxford, die net hetzelfde voorstelden als Sam.  

De omgekeerde lockdown is een methode met maatregelen die nauwelijks collaterale schade met zich meebrengt maar zeer gefocust is op de bescherming van de zwakkeren zonder de rest van de maatschappij te hypothekeren!

 

Presentatie1.png

 

Profile1024_2.jpg

 

Profile1024_3.jpg